Kycklinggryta med kokosmjölk

Du behöver 1 pkt fullkornsris med kort koktid 400 g kycklingfilé helst lårfilé salladslökar cirka 10 1 msk rapsolja 1 msk currypasta röd 1 st...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 pkt fullkornsris med kort koktid
  • 400 g kycklingfilé helst lårfilé
  • salladslökar cirka 10
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk currypasta röd
  • 1 st kokosmjölk burk light
  • 2 tsk fisksås thailändsk
  • 1 st koriander knippa färsk
  • grönsallad
  • 100 g vitkål

Gör så här

1
1 Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Dela kycklingen i bitar och hacka löken grovt.

2
2 Stek kycklingbitarna i olja. Tillsätt currypasta och kokosmjölk och hälften av löken. Koka upp och låt puttra i 3 minuter. Tillsätt fisksås och rör om.

3
3 Strö till sist ner resten av löken och grovt hackad koriander. Servera kycklingen med ris och grönsallad med strimlad vitkål i.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top