Lingonpaj med kolasås och kanel

Du behöver 3 dl vetemjöl 4 msk brun farin 100 g smör 2 msk vatten Kolasås: 0.5 dl strösocker 0.5 dl brun farin 3 dl...


6 portioner

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 4 msk brun farin
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten

Kolasås:

0.5 dl strösocker
0.5 dl brun farin
3 dl vispgrädde

Övrigt:

2.5 dl lingon
kanel

Gör så här

Blanda mjöl, farin och smör. Späd med vatten till en smidig deg. Låt gärna ligga i kylskåpet en stund. Kläm ut degen i en pajform (24 centimeter i diameter). Grädda i 200 graders ugnsvärme cirka 10 minuter. Koka sockersorter och 2 deciliter vispgrädde till en härlig kräm. Vispa resten av grädden och rör ner den i krämen när den svalnat. Bred av krämen över pajskalet och toppa med lingon och kanel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top