Libbstickaost med pumpakärnaolja

Du behöver ca 4 dl färskost eller avrunnen yoghurt naturell 2–4 vitlöksklyftor, pressade 2 msk torr vermouth, (Noilly Prat) 1 tsk salt 1 dl fint...


4 portioner

Du behöver

  • ca 4 dl färskost eller avrunnen yoghurt naturell
  • 2–4 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk torr vermouth, (Noilly Prat)
  • 1 tsk salt
  • 1 dl fint hackad färsk libbsticka
  • (eller persilja eller körvel)
  • droppar av pumpakärnaolja
  • eller kallpressad rapsolja

Gör så här

Blanda alla ingredienserna och smaka av med olja av pumpakärnor, eller kallpressad rapsolja. Fördela massan i fyra små skålar och pressa ihop. Lägg libbstickeblad på assietter och osten ovanpå.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top