Pannkaka Holland med fläsk och russin

Du behöver 1 st sats se grundreceptet smör till gräddning Fyllning: 200 g fläsk 100 g skinka rökt 4 st champinjoner 0.5 st gul lök...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st sats se grundreceptet
  • smör till gräddning

Fyllning:

200 g fläsk
100 g skinka rökt
4 st champinjoner
0.5 st gul lök
1 msk smör
1 dl russin

Gör så här

1
Skär fläsk och skinka i små bitar. Grovhacka champinjoner och lök.

2
Lägg smör i stekpannan. Stek först lök och champinjoner, lägg därpå i fläsket och när det är nästan stekt tillsätts skinka och russin. Ta upp fyllningen på en tallrik.

3

4
Lägg 1 tesked smör och 1/4 av fyllningen i stekpannan, häll över 1/4 av pannkakssmeten. När pannkakan är gyllene, vänd den med en bred stekspade. Grädda andra sidan till fin färg. Lägg pannkakan på ett fat, vik ihop pannkakan och häll lite mörk sirap över.

5

6
Grädda de övriga pannkakorna likadant. Pannkakorna kan hållas varma med alfolie över i ugnen tills alla fyra är gräddade. Servera med sallad och rostat bröd.


Kommentar:
Se grundrecept till pannkakor

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top