Sallad med bacon och kantareller

Du behöver 4 ägg 2 pkt bacon 200 g gula kantareller smör att steka i 1 vitlöksklyfta 1 rödlök romansallad Sås: 2 dl lätt-creme fraiche...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 ägg
  • 2 pkt bacon
  • 200 g gula kantareller
  • smör att steka i
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 rödlök
  • romansallad
  • Sås:
  • 2 dl lätt-creme fraiche
  • 1 msk senap
  • 1 nypa salt

Gör så här

1
1 Koka äggen i cirka 6 minuter, de ska vara aningen löskokta.

2
2 Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper.

3
3 Stek kantarellerna i smör tillsammans med pressad vitlök.

4
4 Skiva rödlöken fint. Bred ut sallad på fyra tallrikar. Strö över rödlök, bacon och svamp. Bryt ägget i två halvor och placera överst.

5
5 Rör ihop creme fraiche, senap och salt till en sås. Servera salladen med såsen och en bit bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top