Sardinsallad med tomater

Du behöver 1 kvist, minst 20, små (plommon)tomater 1 msk pinjenötter 1 msk olivolja flingsalt svartpeppar 2 bkr sardiner i olja 1 grovskivad citron Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 1 kvist, minst 20, små (plommon)tomater
  • 1 msk pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 2 bkr sardiner i olja
  • 1 grovskivad citron

Gör så här

1
Lösgör och skölj tomaterna, låt rinna av. Rosta nötterna hastigt i torr, het stekpanna. Halvera försiktigt sardinerna och lyft bort ryggraderna.

2
Dela tomaterna på mitten och hetta upp oljan i stekpannan på högsta värme. Stek tomaterna ett par minuter på varje sida. Ta upp och fördela på assietter, salta och peppra. Lägg sardinfiléer på tomater, garnera med citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top