Du behöver

  • 400 g torskrygg skinn- och benfri

Marinad:

2 msk soja kinesisk ljus
2 msk flytande honung
1 msk hoisinsås
1 tsk chiliolja röd, eller olja smaksatt med chili
1 msk sesamolja

Uppläggning:

1 st gurka
1 st chili finhackad röd
50 g pinjenötter
2 dl yoghurt avrunnen

Gör så här

1
Skär torsken i pilgrimsmusselstora bitar. Blanda samman marinaden och koka upp. Lägg i fiskbitarna och vänd dem i den varma marinaden knappt en minut, annars blir fisken för mycket kokt och håller inte ihop. Den ska ha prägel av sushifisk. Ta upp bitarna vartefter och lägg dem på en tallrik.

2

3
Kyl marinaden och häll den över till serveringsdags.

4
Klyv gurkan på längden. Hyvla fyra skivor på längden med osthyvel och lägg på var sin taillrik.

5

6
Fördela fiskbitarna på gurkskivorna, droppa en tesked av marinaden över varje längd. garnera gärna med chili. pinjenötter och en klick yoghurt.