Du behöver
- 200 g nötfärs
- 100 g morot, riven
- 1 msk grädde
- 1 tsk salt
- 1 krm grovmalen
- svartpeppar
- lite olivolja till stekning
- 1 dl svarta bönor, avsköljda
- 1 dl vita bönor, avsköljda
- 1 msk finhackad purjolök
- några droppar olivolja
- en nypa salt
- Tillbehör:
- färdig tsatziki och färsk timjan
Gör så här
1
Blanda nötfärs, morot, grädde, salt och svartpeppar i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl och forma till två biffar.
2
Stek biffarna i en stekpanna med lite olivolja på medelhög värme i cirka 3–4 minuter på varje sida.
3
Blanda svarta och vita bönor med purjolök i en rymlig skål. Droppa i lite olivolja, rör runt och smaka av med lite salt.
4
Lägg upp bönsallad och biffarna på serveringstallrikar och toppa med tsatziki och färsk timjan.