Spenatknyten med bläckfisk

Du behöver 500 g hackad, tinad spenat 2 1/2 dl vetemjöl 100 g fläskfilé (eller fläskfärs) 1 msk risvin (eller torrt vitt vin) salt, kajennpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g hackad, tinad spenat
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g fläskfilé (eller fläskfärs)
  • 1 msk risvin (eller torrt vitt vin)
  • salt, kajennpeppar
  • 500 g användningsfärdig bläckfisk
  • 3 dl kycklingbuljong (av fond)

Gör så här

1
Krama så mycket vätska som möjligt ur spenaten, enklast i en sil, spara spadet i en bunke. Arbeta mjölet med 1 dl spenatspad och 1 msk hackad spenat, älta degen blank och smidig. Linda i plastfolie.

2
Mixa eller finhacka köttet (eller använd färdig färs) och blanda väl med 1/2 msk vin, 2 krm salt, en knivsudd kajenn och resten av spenaten.

3
Trilla degen till en rulle på mjölad bänk, dela till 20 lika degbitar. Kavla varje bit till en rund platta, 6-7 cm tvärsöver. Klicka färs mitt på varje platta, vik över degen och tryck noga ihop kanten på de fyllda halvmåneknytena.

4
Skölj bläckfisken och snitta ett rutmönster i ytan, det får inte skära av rakt igenom.

5
Skär så fisken i 2 x 5 cm bitar. Blanchera fisken högst 1 minut i kokande saltat vatten som sedan hälls ut.

6
Koka upp 2 liter vatten med 4 tsk salt och låt spenatkuddarna koka i vattnet tills de flyter upp, och sedan ytterligare en minut. Tag upp med hålslev.

7
Koka upp kycklingbuljongen för sig med 2 krm salt, 1 knivsudd kajennpeppar och resten av vinet. Lägg i bläckfiskbitarna och låt koka upp igen. Servera fisken och spenatkuddarna med buljongsky.


Kommentar:
Väderstrecken är symboler för de huvudtyper av mat som Kina är känt för. Den här rätten kommer från det östra köket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top