Du behöver
- 500 g hackad, tinad spenat
- 2 1/2 dl vetemjöl
- 100 g fläskfilé (eller fläskfärs)
- 1 msk risvin (eller torrt vitt vin)
- salt, kajennpeppar
- 500 g användningsfärdig bläckfisk
- 3 dl kycklingbuljong (av fond)
Gör så här
1
Krama så mycket vätska som möjligt ur spenaten, enklast i en sil, spara spadet i en bunke. Arbeta mjölet med 1 dl spenatspad och 1 msk hackad spenat, älta degen blank och smidig. Linda i plastfolie.
2
Mixa eller finhacka köttet (eller använd färdig färs) och blanda väl med 1/2 msk vin, 2 krm salt, en knivsudd kajenn och resten av spenaten.
3
Trilla degen till en rulle på mjölad bänk, dela till 20 lika degbitar. Kavla varje bit till en rund platta, 6-7 cm tvärsöver. Klicka färs mitt på varje platta, vik över degen och tryck noga ihop kanten på de fyllda halvmåneknytena.
4
Skölj bläckfisken och snitta ett rutmönster i ytan, det får inte skära av rakt igenom.
5
Skär så fisken i 2 x 5 cm bitar. Blanchera fisken högst 1 minut i kokande saltat vatten som sedan hälls ut.
6
Koka upp 2 liter vatten med 4 tsk salt och låt spenatkuddarna koka i vattnet tills de flyter upp, och sedan ytterligare en minut. Tag upp med hålslev.
7
Koka upp kycklingbuljongen för sig med 2 krm salt, 1 knivsudd kajennpeppar och resten av vinet. Lägg i bläckfiskbitarna och låt koka upp igen. Servera fisken och spenatkuddarna med buljongsky.
Väderstrecken är symboler för de huvudtyper av mat som Kina är känt för. Den här rätten kommer från det östra köket.