Du behöver
- kycklingvingar ca 20
- 2.5 st vårlök
- 1 bitar färsk ingefära ca 25 g
- 2 msk soja
- 4 msk kinesiskt risvin
- 1.5 msk sirap (vit)
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 20 st sichuanpeppar korn
- 5 st stjärnanis
- 4 dl matolja jordnöts- +
Gör så här
1
Klipp bort yttersta leden på vingarna, den brukar bara bli bränd. Ansa och skiva löken, skala och grovhacka ingefäran. Gör en marinad i en plastpåse av soja, vin, sirap, salt, peppar och lätt stött stjärnanis. Lägg i lök och ingefära samt kycklingvingarna. Knyt ihop och låt marinera 10 minuter, vänd påsen emellanåt så att marinaden kommer åt överallt.
2
Hetta upp oljan på medelvärme i en wok, ta exempelvis 1/2-1 dl dyr jordnötsolja och resten vanlig matolja eller solrosfröolja.
3
När små bubblor stiger från en nerstucken trä-ätpinne är oljan lagom het. Fritera avrunna vingar cirka 10 minuter.
4
Servera med ris eller nudlar, kinakål, tomater och strimlad vårlök.