Friterade kycklingvingar

Du behöver kycklingvingar ca 20 2.5 st vårlök 1 bitar färsk ingefära ca 25 g 2 msk soja 4 msk kinesiskt risvin 1.5 msk sirap...


4 portioner

Du behöver

  • kycklingvingar ca 20
  • 2.5 st vårlök
  • 1 bitar färsk ingefära ca 25 g
  • 2 msk soja
  • 4 msk kinesiskt risvin
  • 1.5 msk sirap (vit)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 20 st sichuanpeppar korn
  • 5 st stjärnanis
  • 4 dl matolja jordnöts- +

Gör så här

1
Klipp bort yttersta leden på vingarna, den brukar bara bli bränd. Ansa och skiva löken, skala och grovhacka ingefäran. Gör en marinad i en plastpåse av soja, vin, sirap, salt, peppar och lätt stött stjärnanis. Lägg i lök och ingefära samt kycklingvingarna. Knyt ihop och låt marinera 10 minuter, vänd påsen emellanåt så att marinaden kommer åt överallt.

2
Hetta upp oljan på medelvärme i en wok, ta exempelvis 1/2-1 dl dyr jordnötsolja och resten vanlig matolja eller solrosfröolja.

3
När små bubblor stiger från en nerstucken trä-ätpinne är oljan lagom het. Fritera avrunna vingar cirka 10 minuter.

4
Servera med ris eller nudlar, kinakål, tomater och strimlad vårlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top