Inlagd gurka med smak av chili

Du behöver gurkor (gärna västeråsgurkor) 1 st gul lök skivad 2 kruka koriander 1 msk fänkålsfrön 1 st röd chilifrukt skuren längs ned Lag: 2...


0 portioner

Du behöver

  • gurkor (gärna västeråsgurkor)
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 kruka koriander
  • 1 msk fänkålsfrön
  • 1 st röd chilifrukt skuren längs ned

Lag:

2 dl ättiksprit 12-procentig
2.5 dl vatten
6.5 dl strösocker
0.5 dl havssalt

Gör så här

1
Varva gurka, lök, fänkål, och koriander i en ren glasburk. Fyll burken väl. Stick ner chilin på sidan.

2
Koka upp ingredienserna till lagen. Häll den heta lagen över gurkan och förslut burken väl.

3
Låt stå och dra i ett par dagar. Gott till höstgrytan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top