Morotslimpa med vetekli

Du behöver 3 dl vetemjöl 1.5 dl vetekli 1.5 tsk bakpulver 1 tsk salt 0.5 dl strösocker 2.5 dl morot grovriven 2 dl mjölk 0.5...


1 portion

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 1.5 dl vetekli
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 0.5 dl strösocker
  • 2.5 dl morot grovriven
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 dl olja

Gör så här

Blanda alla torra ingredienser och morotsrivet. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner smeten i en ugnssäker form försedd med bakplåtspapper. Grädda i 175 graders ugnsvärme cirka 50 minuter eller tills limpan känns torr.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top