Calvadosäpplen med mörk vaniljchoklad

Du behöver 2 dl vatten 2 cl calvados 1 vaniljstång 230 g mörk choklad Äpplen: 4 äpplen, skalade och tärnade 2 stjärnanisar, krossade 1 vaniljstång...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 2 cl calvados
  • 1 vaniljstång
  • 230 g mörk choklad
  • Äpplen:
  • 4 äpplen, skalade och tärnade
  • 2 stjärnanisar, krossade
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 6 cl calvados (äppelbrännvin)
  • Till servering:
  • vaniljglass

Gör så här

1
Koka upp vatten och sprit med snittad vaniljstång. Ta upp stången. Lyft kastrullen av plattan, smält chokladen i vattnet. Rör om. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa kraftigt tills chokladen är pösig ungefär som lösvispad grädde och börjar stelna. Låt den stå i rumstemperatur tills serveringsdags.

2

3
Äpplen:

4
Fräs äppeltärningar, anis, snittad vaniljstång och socker med smör i en traktörpanna tills sockret smält och äppeltärningarna är gyllene.

5

6
Lyft pannan undan köksfläkten! Häll calvados över äpplena och tänd på (akta pannluggen!!) så att äpplena flamberas.

7
Lägg upp äppeltärningarna i portionsglas eller tallrikar.

8
Skeda på chokladmoussen med en sked doppad i hett vatten. Servera med bitar av vaniljglass.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top