Du behöver
- 2 dl vatten
- 2 cl calvados
- 1 vaniljstång
- 230 g mörk choklad
- Äpplen:
- 4 äpplen, skalade och tärnade
- 2 stjärnanisar, krossade
- 1 vaniljstång
- 1/2 dl strösocker
- 2 msk smör
- 6 cl calvados (äppelbrännvin)
- Till servering:
- vaniljglass
Gör så här
1
Koka upp vatten och sprit med snittad vaniljstång. Ta upp stången. Lyft kastrullen av plattan, smält chokladen i vattnet. Rör om. Sätt kastrullen i kallt vatten och vispa kraftigt tills chokladen är pösig ungefär som lösvispad grädde och börjar stelna. Låt den stå i rumstemperatur tills serveringsdags.
2
3
Äpplen:
4
Fräs äppeltärningar, anis, snittad vaniljstång och socker med smör i en traktörpanna tills sockret smält och äppeltärningarna är gyllene.
5
6
Lyft pannan undan köksfläkten! Häll calvados över äpplena och tänd på (akta pannluggen!!) så att äpplena flamberas.
7
Lägg upp äppeltärningarna i portionsglas eller tallrikar.
8
Skeda på chokladmoussen med en sked doppad i hett vatten. Servera med bitar av vaniljglass.