Örtfylld kycklingfilé med fetaost och ajvarsås

Du behöver 4 st kycklingfiléer fetaost ca 100 g 2 msk crème fraîche 1.5 st vitlöksklyftor 3 st marinerade soltorkade tomater 2 msk oregano hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kycklingfiléer
  • fetaost ca 100 g
  • 2 msk crème fraîche
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 3 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 msk oregano hackad färsk
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 tsk timjankvistar hackade färska
  • 1.5 krm chiliblandning (Knorr)
  • pepparmix
  • salt
  • 1 msk smör eller margarin

Sky:

1 dl vatten
1 dl vitt vin
1 msk ljus soja

Ajvarsås:

2 dl matlagningsyoghurt
3 msk ajvar relish mild
salt
svartpeppar

Att servera till:

potatisklyftor råstekta med smålök och svamp
salladsblandning

Gör så här

1
Skär bort eventuellt fett från kycklingfiléerna. Skär en djup ficka i varje filé. Mosa fetaosten tillsammans med creme fraiche. Skala och pressa i vit-löken. Finhacka och tillsätt tomaterna. Blanda de finhackade örtkryddorna med osten och tillsätt chiliblandningen.

2
Stoppa in ostfyllningen i varje ficka. Fäst ihop med tandpetare. Gnid in kycklingfiléerna med pepparmix och salta. Bryn dem runt om i matfettet i en stekpanna. Flytta över köttet i en ugnssäker form. Vispa ur stekpannan med vatten och vitt vin. Smaksätt med soja och häll skyn i formen.

3
Stek rätten mitt i ugnen i 175 grader, 20–25 minuter, tills köttet är helt genomstekt.

4
Ajvarsås: Rör samman yoghurt och ajvar. Smaksätt med salt och peppar.

5
Bjud med potatisklyftor, små stekta lökar, champinjoner, ajvarsås och sallad.


Kommentar:
Tips: I stället för färska örtkryddor kan man använda 1–2 teskedar torkade färdigblandade örtkryddor, till exempel pizzakrydda med oregano, basilika och mejram.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top