Chilichoklad med sting

Du behöver 1 st röd chilifrukt 200 g kokosfett 250 g mörk choklad Gör så här 1 Halvera chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och...


60 portioner

Du behöver

  • 1 st röd chilifrukt
  • 200 g kokosfett
  • 250 g mörk choklad

Gör så här

1
Halvera chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna och skär varje halva på längden en gång till. Lägg med fruktköttsidan upp på skärbräde och finstrimla med mycket vass kniv (använd gärna plasthandskar).

2
Ställ formarna på en bricka. Smält kokosfettet i mikro eller kastrull. Bryt chokladen i småbitar som rörs ner i det heta fettet. Rör tills allt smält, vänd i chilihacket och häll över smeten i varm kanna. Då blir det lätt att fördela den i formarna. Låt svalna, förvara i kyl.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top