Du behöver

  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk olivolja
  • 3/4 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 700 g räkor
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 2 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk hackad habanero
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk hackad dill
  • 2 msk hackad koriander

Gör så här

1
Rosta sesamfröna gyllenbruna i en het panna med lite olivolja. Salta och häll upp i en skål. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Lägg på en tallrik och strö över saltet.

2
Skala räkorna och blanda med citronskal, saft, olivolja, habanero, vitlök, dill och koriander. Vänd ner gurkan, smaka av med svartpeppar. Servera i små glas eller skålar. Toppa med sesamfrön