Du behöver
- 600 g makrillfilé
- 1/2 msk hela eller krossade korianderfrön
- 1 burk (200 g) ananasringar i syrup
- 200 g glasnudlar
- (av mungbönor)
- 1 tsk salt
- 1/2 msk sesamolja
- salt och lite kajennpeppar till fisken
- 3-4 dl (rädis)groddar
- 2 dl (ananas)chutney
Gör så här
1
1. Lägg fiskfiléerna i en plastsåse med nystött koriander (även den färdigkrossade behöver stötas lite) och ananasspadet. Knyt igen påsen och vänd omkring den så att spad och koriander fördelar sig på filéerna. Skär ananasringarna i bitar.
2
2. Sära nudlarna lite och lägg dem i en stor, vid skål. Salta och häll över kokande vatten så det täcker. Täck skålen så det hela håller värmen. Låt dra i 5 minuter.
3
3. Olja en (grill)stekpanna lätt och hetta upp den ordentligt. Grilla fiskfiléerna ett par minuter på varje sida, salta och peppra under tiden.
4
4. Slå vattnet av nudlarna och fördela dem på tallrikar. Täck med groddar, lägg på var sin fiskfilé och ringla chutney med bitad ananas över.