Sesammarinerad makrill med glasnudlar

Du behöver 600 g makrillfilé 1/2 msk hela eller krossade korianderfrön 1 burk (200 g) ananasringar i syrup 200 g glasnudlar (av mungbönor) 1 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g makrillfilé
  • 1/2 msk hela eller krossade korianderfrön
  • 1 burk (200 g) ananasringar i syrup
  • 200 g glasnudlar
  • (av mungbönor)
  • 1 tsk salt
  • 1/2 msk sesamolja
  • salt och lite kajennpeppar till fisken
  • 3-4 dl (rädis)groddar
  • 2 dl (ananas)chutney

Gör så här

1
1. Lägg fiskfiléerna i en plastsåse med nystött koriander (även den färdigkrossade behöver stötas lite) och ananasspadet. Knyt igen påsen och vänd omkring den så att spad och koriander fördelar sig på filéerna. Skär ananasringarna i bitar.

2
2. Sära nudlarna lite och lägg dem i en stor, vid skål. Salta och häll över kokande vatten så det täcker. Täck skålen så det hela håller värmen. Låt dra i 5 minuter.

3
3. Olja en (grill)stekpanna lätt och hetta upp den ordentligt. Grilla fiskfiléerna ett par minuter på varje sida, salta och peppra under tiden.

4
4. Slå vattnet av nudlarna och fördela dem på tallrikar. Täck med groddar, lägg på var sin fiskfilé och ringla chutney med bitad ananas över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top