Briesmördegsknyten med hasselnötter

Du behöver 2 frysta smördegsplattor 4 skivor brieost (ägg till pensling) 4 msk hasselnötter 2 msk balsamicokräm (crema di balsamico) Gör så här Tina smördegsplattorna....


4 portioner

Du behöver

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 4 skivor brieost
  • (ägg till pensling)
  • 4 msk hasselnötter
  • 2 msk balsamicokräm
  • (crema di balsamico)

Gör så här

Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem något och dela varje platta i två delar. Lägg en bit brieost i mitten på varje degbit och kläm ihop degen till en liten säck. Eventuellt kan du pensla knytena med uppvispat ägg innan de åker in i ugnen. Grädda knytena i 200 grader i cirka 15 minuter, tills de fått vacker färg. Hacka nötterna. Servera knytena med hackade hasselnötter och ringla balsamicokräm över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top