Getostbrulée med baconstekta fikon, hasselnötter och örtsallad

Du behöver 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 dl creme fraiche 75 g philadelphiaost 150 g getost (chevre) 2 ägg 7 äggulor salt, peppar 8...


4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl creme fraiche
  • 75 g philadelphiaost
  • 150 g getost (chevre)
  • 2 ägg
  • 7 äggulor
  • salt, peppar
  • 8 skivor bacon
  • 8 torkade fikon
  • 1–2 dl färska örter och blad
  • (t ex mangoldskott, dill, persilja, dragon eller basilika)
  • olivolja och flingsalt
  • 1/2 dl grovt hackade hasselnötskärnor

Gör så här

1
Blanda grädde, creme fraiche och philadelphiaost i en kastrull och koka upp. Smula därefter ner getosten i den heta blandningen och rör till en jämn smet. Ta av kastrullen från spisen och vispa ner äggen och gulorna. Smaka av med salt och peppar.

2

3
Klä en ugnsfast form med bakplåtspapper, häll i smeten och baka i ugnen i 120 grader i 30–35 minuter eller tills bruléen stannat. Linda baconskivorna runt fikonen och fäst med en tandpetare.

4

5
Stek fikonen i ugnen i 220 grader i cirka 15 minuter tills de fått fin färg runt om. Vänd fikonen efter halva tiden. Ta ur tandpetaren och dela fikonen på mitten, lyft upp den ljumma bruléen ur formen och skär försiktigt i fina bitar. Vänd örterna i olivolja och flingsalt.

6
Servera ostbruléen på tallrik och garnera med nötterna och örtsalladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top