Grön och vit ostkräm med pekannötter

Du behöver 100 g getost 100 g grönmögelost 6 msk creme fraiche 1 dl honung 2–3 msk portvin 2–3 msk pekannötter Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 100 g getost
  • 100 g grönmögelost
  • 6 msk creme fraiche
  • 1 dl honung
  • 2–3 msk portvin
  • 2–3 msk pekannötter

Gör så här

1
Mixa eller mosa getosten med 3 matskedar creme fraiche. Gör samma sak med grönmögelosten.

2
Koka ihop honung med portvin tills den börjar få en sirapsliknande konsistens (den stelnar något när den kallnat). Skär nötterna i mindre bitar och blanda ner i honungen. Låt svalna.

3
Servera en sked av varje ost och häll över portvinshonungen med pekannötterna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top