Varm haricots verts-sallad

Du behöver 1 msk olivolja (oliv)olja 1 st liten gul lök hackad 1 st vitlöksklyfta pressad 1 st burk hela tomater (400 g) salt, svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 msk olivolja (oliv)olja
  • 1 st liten gul lök hackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 1 st burk hela tomater (400 g)
  • salt, svartpeppar
  • 250 g bönor frysta gröna
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 msk jordnötter torrostade

Att servera till:

grillad kyckling
kokt potatis eller ris

Gör så här

1
Hetta upp olja i en kastrull. Lägg i lök och vitlök. Fräs dem blanka.

2
Skeda ner tomaterna och grovkrossa dem i kastrullen. Späd med lite av tomatspadet. Smaka av med salt och peppar. Koka ett par minuter.

3
Lägg i bönorna och koka dem ytterligare 5 minuter under lock. Strö på persilja och jordnötter.


Kommentar:
Kolla för säkerhets skull att kryddblandningen på kycklingen passar vid ev allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top