Persilje- och vitlöksås

Du behöver 3-4 vitlöksklyftor med skalet kvar 1 sats vitvinssås (se recept under passar till) 3 dl plockad persilja, helst bredbladig Gör så här 1...


4 portioner

Du behöver

  • 3-4 vitlöksklyftor med skalet kvar
  • 1 sats vitvinssås (se recept under passar till)
  • 3 dl plockad persilja, helst bredbladig

Gör så här

1
Värm ugnen till 175 grader. Lägg vitlöken på ett fat och sätt in dem i ugnen till de blir mjuka, det tar kanske 15 minuter.

2
Häll den varma såsen i en mixer, tryck ut det mjuka vitlöksköttet i såsen och lägg i persiljan. Kör till en slät sås. Alternativt kan du mixa alltsammans direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top