Tomatsås

Du behöver 2-3 vitlöksklyftor, hackade 2 msk olivolja 1 burk (400 g) krossade tomater 1 dl vatten 1/2 grönsaksbuljongtärning 1 msk röd balsamvinäger 1 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk (400 g) krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk röd balsamvinäger
  • 1 tsk socker
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 3 msk hackad, färsk basilika

Gör så här

Fräs vitlöken i olivoljan utan att den får färg. Häll på tomaterna, vatten och lägg i den halva buljongtärningen. Koka ihop såsen under 10-15 minuter. Smaka av med balsamvinäger, socker, salt och svartpeppar. Rör till sist i basilikan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top