Nordafrikansk burgare med ägg

Du behöver 300 g nötfärs 1 tsk gurkmeja 1 tsk spiskummin 1 tsk paprikapulver 1 krm svartpeppar, grovmalen 1 tsk salt 1 ägg 1 msk...


2 portioner

Du behöver

  • 300 g nötfärs
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 msk vatten
  • lite olja till stekning
  • 2 källarfranska eller liknande
  • 2 ägg
  • lite smör till stekning
  • 1 nypa salt
  • 2 små salladslökar, strimlade
  • 2 tomater, klyftade
  • några stjälkar färsk koriander, eller persilja

Gör så här

1
Blanda nötfärsen med kryddorna, ägg och lite vatten i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl och forma den till två stora hamburgare på en vattensköljd skärbräda.

2
Stek burgarna i en het stekpanna med lite olja i cirka 2 minuter på varje sida. Placera de genomstekta hamburgarna på bottendelen av källarfranskorna.

3
Stek äggen i lite smör och krydda med lite salt. Placera äggen på burgarna. Toppa anrättningen med salladslök, tomatklyftor och rikligt med färsk koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top