Du behöver
- 300 g nötfärs
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- 1 tsk salt
- 1 ägg
- 1 msk vatten
- lite olja till stekning
- 2 källarfranska eller liknande
- 2 ägg
- lite smör till stekning
- 1 nypa salt
- 2 små salladslökar, strimlade
- 2 tomater, klyftade
- några stjälkar färsk koriander, eller persilja
Gör så här
1
Blanda nötfärsen med kryddorna, ägg och lite vatten i en rymlig bunke. Arbeta färsen väl och forma den till två stora hamburgare på en vattensköljd skärbräda.
2
Stek burgarna i en het stekpanna med lite olja i cirka 2 minuter på varje sida. Placera de genomstekta hamburgarna på bottendelen av källarfranskorna.
3
Stek äggen i lite smör och krydda med lite salt. Placera äggen på burgarna. Toppa anrättningen med salladslök, tomatklyftor och rikligt med färsk koriander.