Skön grön sallad med äppelvinägrett

Du behöver 1 huvud romansallad 1 ask (ca 80 g) salladsmix 3 (plommon)tomater 8 medelstora färska champinjoner ca 2 dl (60 g) riven ost, till...


4 portioner

Du behöver

  • 1 huvud romansallad
  • 1 ask (ca 80 g) salladsmix
  • 3 (plommon)tomater
  • 8 medelstora färska champinjoner
  • ca 2 dl (60 g) riven ost, till exempel mozzarella eller Västerbottensost
  • 100 g cashewnötter
  • Vinägrett:
  • 1/2 dl jungfruolivolja
  • 1 msk äppelvinäger
  • 1/2 tsk flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
1 Riv loss bladen på romansalladshuvudet. Skölj dem i kallt vatten i diskhon och lägg dem i en sil. Häll nytt kallt vatten i diskhon och skölj salladsmixen. Lägg i silen.

2

3
2 Lägg salladsblad och salladsmix i en kökshandduk. Vik in handdukssidorna och håll fast i varje ände. Skaka salladen inuti handduken så att vattnet sugs upp. Annars har sådan grönsallad lätt att bli vattnig. Lägg upp salladsblad och salladsmix på ett fat.

4

5
3 Skär tomaterna i mindre bitar, lägg dem i en sil att droppa av. Skiva champinjonerna. Riv osten om du inte köpt färdigriven ost. Strö tomat, champinjoner, ost och nötter över salladen på fatet.

6

7
4 Mät upp vinägrettingredienserna i en liten glasburk med skruvlock. Skaka ihop ingredienserna och droppa dem över salladen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top