Du behöver
- 1 huvud romansallad
- 1 ask (ca 80 g) salladsmix
- 3 (plommon)tomater
- 8 medelstora färska champinjoner
- ca 2 dl (60 g) riven ost, till exempel mozzarella eller Västerbottensost
- 100 g cashewnötter
- Vinägrett:
- 1/2 dl jungfruolivolja
- 1 msk äppelvinäger
- 1/2 tsk flingsalt
- nymalen svartpeppar
Gör så här
1
1 Riv loss bladen på romansalladshuvudet. Skölj dem i kallt vatten i diskhon och lägg dem i en sil. Häll nytt kallt vatten i diskhon och skölj salladsmixen. Lägg i silen.
2
3
2 Lägg salladsblad och salladsmix i en kökshandduk. Vik in handdukssidorna och håll fast i varje ände. Skaka salladen inuti handduken så att vattnet sugs upp. Annars har sådan grönsallad lätt att bli vattnig. Lägg upp salladsblad och salladsmix på ett fat.
4
5
3 Skär tomaterna i mindre bitar, lägg dem i en sil att droppa av. Skiva champinjonerna. Riv osten om du inte köpt färdigriven ost. Strö tomat, champinjoner, ost och nötter över salladen på fatet.
6
7
4 Mät upp vinägrettingredienserna i en liten glasburk med skruvlock. Skaka ihop ingredienserna och droppa dem över salladen