Plommonclafoutis med lättvispad grädde

Du behöver 4–6 plommon florsocker Äggsmet 1 dl mjölk 1/2 dl (30 g) vetemjöl 4 ägg 3 dl vispgrädde 1 1/2 dl (150 g) strösocker...


4 portioner

Du behöver

  • 4–6 plommon
  • florsocker
  • Äggsmet
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 dl (30 g) vetemjöl
  • 4 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 dl (150 g) strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde till servering

Gör så här

1
Sätt ugnen på grill och 250 grader. Dela och kärna ur plommonen. Lägg dem på en plåt med snittytan nedåt och pudra över florsocker. Grilla plommonen i cirka 5 minuter tills de fått fin färg och skalet börjat släppa. Ta ut och låt svalna. Ta bort skalen.

2

3
Ändra ugnen till 190 grader med varmluft, eller 225 grader utan. Vispa mjölk och mjöl slätt. Tillsätt resten av ingredienserna. Klä en form (24 centimeter) med löstagbar kant med bakplåtspapper. Häll ett tunt lager smet i botten.

4

5
Baka i ugnen i 5 minuter så den stelnar. Ta ut och lägg på plommonen och häll på resten av smeten. Grädda i ytterligare cirka 30 minuter tills smeten stannat och fått fin färg. Pudra över florsocker och servera med lättvispad grädde.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top