Kycklingsallad

Du behöver 1 grillad eller stekt kall kyckling 150 g bacon strimlad isbergssallat 1 burk (340 g) majskorn 1 tärnad röd paprika 3 klyftade tomater...


4 portioner

Du behöver

  • 1 grillad eller stekt kall kyckling
  • 150 g bacon
  • strimlad isbergssallat
  • 1 burk (340 g) majskorn
  • 1 tärnad röd paprika
  • 3 klyftade tomater
  • 1/2 färsk gurka skuren i stavar
  • Currysås:
  • 3 dl gräddfil
  • 1-3 tsk curry (beroende på styrka)
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Skär kycklingen i rätt stora, skinn- och benfria bitar. Klipp baconskivorna i strimlor och stek spröda. Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper att kallna.

2
Bottna ett stort fat med isbergssallat. Lägg upp kycklingbitarna, majskorn med paprikatärningar, tomatklyftor och gurkstavar i grupper. Strö bacon över det hela.

3
Blanda gräddfil med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar.

4
Servera salladen med currysåsen och kuvertbröd eller med baguette att bryta till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top