Du behöver
- 1 grillad eller stekt kall kyckling
- 150 g bacon
- strimlad isbergssallat
- 1 burk (340 g) majskorn
- 1 tärnad röd paprika
- 3 klyftade tomater
- 1/2 färsk gurka skuren i stavar
- Currysås:
- 3 dl gräddfil
- 1-3 tsk curry (beroende på styrka)
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Skär kycklingen i rätt stora, skinn- och benfria bitar. Klipp baconskivorna i strimlor och stek spröda. Ta upp och lägg strimlet på hushållspapper att kallna.
2
Bottna ett stort fat med isbergssallat. Lägg upp kycklingbitarna, majskorn med paprikatärningar, tomatklyftor och gurkstavar i grupper. Strö bacon över det hela.
3
Blanda gräddfil med curry till lagom styrka och smaka av med salt och peppar.
4
Servera salladen med currysåsen och kuvertbröd eller med baguette att bryta till.