Du behöver
- 1 1/2 dl fullkornsris
- vatten
- 1 förpackning (ca 170 g) skalade kräftstjärtar
- 1 msk olivolja
- 1 msk limesaft
- 1 msk mango chutney
- 1 krm salt
- 1–2 krm torkad chiliblandning
- 1 mogen avocado
- 1/2 röd paprika
- några kvistar färsk koriander
- Att servera till:
- fullkornsbröd
Gör så här
1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna.
2
Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda olivolja, limesaft och chutney. Krydda marinaden med salt och chiliblandning. Lägg ner kräftstjärtarna och låt stå ca 15 minuter.
3
Skala och dela avocadofrukten. Skär den i bitar. Strimla paprikan.
4
Blanda det kokta riset med korianderblad, paprika och avocado. Lägg de marinerade kräftstjärtarna på toppen.
5
Bjud med ett gott bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Matiga salladen!