Marinerade kräftor med fullkornsrissallad

Du behöver 1 1/2 dl fullkornsris vatten 1 förpackning (ca 170 g) skalade kräftstjärtar 1 msk olivolja 1 msk limesaft 1 msk mango chutney 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl fullkornsris
  • vatten
  • 1 förpackning (ca 170 g) skalade kräftstjärtar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • 1 msk mango chutney
  • 1 krm salt
  • 1–2 krm torkad chiliblandning
  • 1 mogen avocado
  • 1/2 röd paprika
  • några kvistar färsk koriander
  • Att servera till:
  • fullkornsbröd

Gör så här

1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen och låt det svalna.

2
Låt kräftstjärtarna rinna av. Blanda olivolja, limesaft och chutney. Krydda marinaden med salt och chiliblandning. Lägg ner kräftstjärtarna och låt stå ca 15 minuter.

3
Skala och dela avocadofrukten. Skär den i bitar. Strimla paprikan.

4
Blanda det kokta riset med korianderblad, paprika och avocado. Lägg de marinerade kräftstjärtarna på toppen.

5
Bjud med ett gott bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Matiga salladen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top