Du behöver
- 1 bägare (2 dl) creme fraiche
- 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
- 2 msk finskivad salladslök
- rivet skal av 1 lime
- saft av 3/4 lime
- 1/2 tsk flingsalt
- 1 burk (390 g) löksill
- 8 små runda knäckebröd
- späda mangold- eller salladsblad
Gör så här
1
Blanda samman creme fraiche, yoghurt, salladslök, limeskal, limesaft och salt. Rör försiktigt, annars blir röran för lös. Ställ den i kylskåpet. Ta upp sillen ur lagen och låt den droppa av.
2
Vid servering Lägg upp två knäckebröd på tallrik. Lägg på sköljda mangoldblad, klicka creme fraiche-röran på bladen och toppa med en sillbit. Strö lite rivet limeskal över. Anrätta bitarna precis före servering, annars mjuknar knäckebrödet