Nudlar med fläskfärs, räkor och örter

Du behöver 1/2 dl rapsolja 300 g skinkfärs eller mager fläskfärs 1/2 dl ljus soja 1 msk sambal oelek 1 msk riven ingefära ev 50...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 dl rapsolja
  • 300 g skinkfärs eller
  • mager fläskfärs
  • 1/2 dl ljus soja
  • 1 msk sambal oelek
  • 1 msk riven ingefära
  • ev 50 g petai, stinkbönor
  • 1 1/2 msk fisksås
  • 2 msk ljust muscovadosocker
  • Till servering:
  • 350 g äggnudlar eller
  • fullkornsspagetti
  • 1 tsk rapsolja
  • 1/2 dl pressad lime
  • 2 dl physalis
  • eller halverade körsbärstomater
  • 3 dl välsköljda, grovt skurna asiatiska örter (t ex ngo gai, shiso, limebasilika, söt basilika, rauram)

Gör så här

1
Slå ett par deciliter kokande vatten över räkorna och låt stå i 20 minuter. Sila av och hacka grovt.

2
Hetta upp oljan i en stor panna. Smula ner färsen och bryn. Rör ner räkorna och fortsätt steka tills de fått färg. Rör ner soja, sambal, ingefära samt, om du vill, stinkbönor. Stek på medelvärme under omrörning i cirka 10 minuter.

3

4
Tillsätt fisksås och muscovadosocker. Stek vidare i cirka 5 minuter tills blandningen är knaprig och bönorna genommjuka och har fått lite färg. Koka nudlarna och låt rinna av genom durkslag. Blanda med rapsolja och limesaft. Blanda i fläskblandningen och physalis (eller tomater). Servera örterna vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top