Du behöver
- 3 små rödlökar
- 1 ask cocktailtomater
- 1 msk olivolja
- lite färsk, repad timjan
- 1–2 krm socker
- salt
- 200 g fetaost
- 2 skivor grekiskt lantbröd
- 1 ask rucolasallad
- 150 g små kalamataoliver
- svartpeppar
- 10 basilikablad, strimlade
- 8 pilgrimsmusslor
- olivolja till stekning
- Garnering:
- 1–2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
1
Sätt ugnen på 150 grader. Skala löken och skär den i klyftor. Dela tomaterna. Lägg löken och tomaterna på en plåt. Ringla över olivoljan, strö över timjan, socker och salt. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter.
2
Smula fetaosten. Rosta brödet och bryt det i grova bitar.
3
Lägg upp rucola, rostad lök, tomater, fetaost och oliver på ett fat. Peppra och fördela brödbitarna över salladen, strö över basilikan.
4
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek musslorna 1–1 1/2 minut på varje sida, lägg dem på salladsbädden. Ringla över olivoljan och avsluta med lite flingsalt.