Sallad Kythira med pilgrimsmusslor

Du behöver 3 små rödlökar 1 ask cocktailtomater 1 msk olivolja lite färsk, repad timjan 1–2 krm socker salt 200 g fetaost 2 skivor grekiskt...


4 portioner

Du behöver

  • 3 små rödlökar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 msk olivolja
  • lite färsk, repad timjan
  • 1–2 krm socker
  • salt
  • 200 g fetaost
  • 2 skivor grekiskt lantbröd
  • 1 ask rucolasallad
  • 150 g små kalamataoliver
  • svartpeppar
  • 10 basilikablad, strimlade
  • 8 pilgrimsmusslor
  • olivolja till stekning
  • Garnering:
  • 1–2 msk olivolja
  • flingsalt

Gör så här

1
Sätt ugnen på 150 grader. Skala löken och skär den i klyftor. Dela tomaterna. Lägg löken och tomaterna på en plåt. Ringla över olivoljan, strö över timjan, socker och salt. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

2
Smula fetaosten. Rosta brödet och bryt det i grova bitar.

3
Lägg upp rucola, rostad lök, tomater, fetaost och oliver på ett fat. Peppra och fördela brödbitarna över salladen, strö över basilikan.

4
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Stek musslorna 1–1 1/2 minut på varje sida, lägg dem på salladsbädden. Ringla över olivoljan och avsluta med lite flingsalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top