Grillad kyckling med olivsås och rosmarin

Du behöver 1 stor färdiggrillad kyckling Olivsås: 1/2 förpackning (à 200 g) philadelphiaost (valfri fetthalt) 1 1/2 dl grädde (valfri fetthalt) 1 dl riven parmesanost...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor färdiggrillad kyckling
  • Olivsås:
  • 1/2 förpackning (à 200 g) philadelphiaost (valfri fetthalt)
  • 1 1/2 dl grädde
  • (valfri fetthalt)
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta, krossad
  • 3 msk grovt hackade gröna eller svarta oliver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Garnering:
  • citron
  • gröna eller
  • svarta oliver
  • rosmarin
  • Tillbehör:
  • bröd
  • haricots verts, smörvärmda

Gör så här

1
1 Dela kycklingen i 4 bitar. Håll bitarna varma om det går.

2
2 Blanda ingredienserna till såsen. Låt den stå kallt några minuter. Skeda såsen över kycklingen och garnera.

3
3 Bjud bröd och haricots verts till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top