Mjölkchokladtryffel med kanel och kardemumma

Du behöver 1 1/2 dl vispgrädde 1 tsk honung 1 kanelstång, lätt krossad 1 tsk kardemummakärnor, lätt krossade 200 g mjölkchoklad 175 g mjölkchoklad till...


20 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 tsk honung
  • 1 kanelstång, lätt krossad
  • 1 tsk kardemummakärnor, lätt krossade
  • 200 g mjölkchoklad
  • 175 g mjölkchoklad till doppning

Gör så här

1
Koka upp grädde, honung och kryddor. Låt kryddorna dra en stund. Hacka under tiden chokladen ganska fint. Ge grädden ett nytt uppkok, sila bort kryddorna och slå den heta grädden över chokladen i en bunke. Rör tills chokladen smält och smeten blivit slät och blank. Låt svalna, ställ sedan i frysen en timme för att stelna.

2

3
Ta ut kulor ur massan med ett kuljärn eller liknande. Rulla dem runda, smält den resterande chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kulorna i den smälta chokladen. Låt stelna, förvara kallt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top