Junisoppa med grönt

Du behöver 400 g hel spenat, färsk eller fryst 1 liter vatten 3 msk kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar 3 msk vetemjöl 200 g färskpotatis 1...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g hel spenat, färsk eller fryst
  • 1 liter vatten
  • 3 msk kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 200 g färskpotatis
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk salt
  • 1 msk färsk dragon eller 1/2 tsk torkad
  • 1 knippa rädisor

Gör så här

Hacka den färska spenaten grovt och koka den i lättsaltat vatten i fyra minuter. Häll bort vattnet. Djupfryst spenat är redan förvälld. Koka upp 9 dl vatten + fond eller buljongtärningar. Rör ut vetemjölet i 1 dl vatten och red av buljongen. Borsta, skölj och skiva färskpotatisen och lägg den i buljongen med den förvällda spenaten och grädden. Låt soppan koka fem minuter. Smaksätt med salt och eventuellt dragon. Servera med skivade rädisor i tallriken. Bröd och ost är gott till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top