Glögglass med mandelkross och kanelpinne

Du behöver 5 dl starkvinsglögg eller alkoholfri 1 vaniljstång 3 äggulor 1/2 dl strösocker 3 dl vispgrädde 4–6 kanelstänger 3 dl skållad och skalad mandel...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl starkvinsglögg eller alkoholfri
  • 1 vaniljstång
  • 3 äggulor
  • 1/2 dl strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4–6 kanelstänger
  • 3 dl skållad och skalad mandel

Gör så här

1
Häll glöggen i en kastrull och lägg i vaniljstången, snittad på längden. Låt småkoka i cirka 10 minuter.

2

3
Vispa under tiden äggulor och socker ljust och poröst.

4
Lyft vaniljstången ur glöggen och vispa ner äggblandningen. Sjud på svag värme under kraftig vispning till en kräm. Den får inte koka!

5

6
Ta kastrullen av värmen och låt svalna. Blanda i grädden.

7
Häll upp krämen i små portionsformar eller plastglas. Ställ in i frysen. När krämen har stelnat något, tryck försiktigt ner en kanelstång i varje form cirka 1 centimeter. Låt stelna helt. Beräkna frystiden till cirka 3 timmar.

8
Sätt ugnen på 175 grader och rosta mandeln tills den är gyllenbrun. Eller rosta den i en het torr stekpanna.

9

10
Finhacka sedan mandeln. Sila bort pulvret. Låt svalna.

11
Ta ut formarna ur frysen cirka 10 minuter före servering. Doppa snabbt men försiktigt formarna i hett vatten. Dra sedan ut glassen. Rulla glassklubborna i den hackade mandeln och servera direkt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top