Senapspanerad kyckling med couscous

Du behöver 4 prt couscous 1 st kycklingbuljongtärning 2 tsk gurkmeja 1 st röd lök 1 dl mandel skållad 1.5 dl slätbladig persilja 1.5 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 4 prt couscous
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 2 tsk gurkmeja
  • 1 st röd lök
  • 1 dl mandel skållad
  • 1.5 dl slätbladig persilja
  • 1.5 dl russin

Senapspanerad kyckling:

4 st kycklingfiléer
2 msk senapspulver
2 msk vetemjöl
2 tsk salt
2 st ägg
2 dl ströbröd

Honungsyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
3 msk flytande honung
1 nypa salt

Gör så här

1
Koka couscousen enligt förpackningens anvisningar men blanda kokvattnet med buljongtärning och gurkmeja.

2

3
Strimla rödlöken och hacka mandeln och persiljan grovt. Rör om i couscousen noga, så att alla kornen delar på sig. Tillsätt gärna några droppar olja när du rör.

4

5
Tillsätt lök, mandel, persilja och russin och blanda. Låt stå under lock medan du steker kycklingen.

6

7
Torka av kycklingen och putsa bort senor och fett. Skär filéerna på längden i två avlånga bitar. Blanda senapspulver, vetemjöl och salt i en djup tallrik. Vispa ihop äggen i en annan djup tallrik. I en tredje djup tallrik hälls ströbröd.

8

9
Vänd kycklingbitarna först i mjölblandningen, sedan i ägg och sist i ströbröd. Stek sedan kycklingen i smör och rapsolja i cirka 3 minuter på varje sida, tills de har fått fin färg och kycklingen är genomstekt. Rör ihop alla ingredienser till honungsyoghurten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top