Rödkålssallad med färska fikon

Du behöver 400 g rödkål strimlad 1 tsk salt Vinägrett: 1 st rödlök finstrimlad 4 msk svartvinbärsgelé 4 msk rödvinsvinäger apelsin finrivet skal av 1...


8 portioner

Du behöver

  • 400 g rödkål strimlad
  • 1 tsk salt

Vinägrett:

1 st rödlök finstrimlad
4 msk svartvinbärsgelé
4 msk rödvinsvinäger
apelsin finrivet skal av 1
1 tsk kryddpeppar malen
1 krm malen nejlika
2 msk olivolja
2 msk matolja
4 st fikon i klyftor

Gör så här

1
Strimla rödkålen. Krama in saltet i rödkålen, låt stå och mjukna minst 1 timme.

2
Koka under tiden upp löken med svartvinbärsgelé, vinäger, apelsinskal, kryddpeppar och nejlika. Dra av från värmen och tillsätt olivolja och matolja under omrörning.

3
Blanda kålen med vinägretten och tillsätt försiktigt de färska fikonen så att de behåller formen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top