Du behöver

  • 4 msk ketchup
  • 1 tsk krossade dillfrön
  • 2 msk finhackad schalottenlök
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 100 g cocktailtomater i olika färger, delade
  • 300 g gravad strömming
  • 150 g musslor, kräftstjärtar och räkstjärtar
  • plockad dill

Gör så här

1
Gör en vinägrett genom att blanda ketchup med dillfrön, schalottenlök och vinäger, vispa sedan sakta ner olja. Smaka av med salt och svartpeppar.

2

3
Vänd ner de delade tomaterna i såsen. Lägg ut strömmingsfiléer på ett serveringsfat. Slå vinägretten över strömmingsfiléerna och låt stå och dra minst 2 timmar i kyl. Garnera med skaldjur och dillvippor vid servering.