Gratinerad blomkål med fläsk

Du behöver blomkål (vikt utan blast) vatten plus salt 1 msk smör 87.5 g ost skivad eller riven 1.5 msk ströbröd osötat 300 g bogfläsk...


4 portioner

Du behöver

  • blomkål (vikt utan blast)
  • vatten plus salt
  • 1 msk smör
  • 87.5 g ost skivad eller riven
  • 1.5 msk ströbröd osötat
  • 300 g bogfläsk eller stekfläsk
  • smör

Gör så här

1
1. Ansa och dela blomkålen i buketter. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Låt dem rinna av väl.

2
2. Lägg buketterna på en smord ugnssäker form. Täck med skivad eller riven ost. Strö över lite ströbröd. Gratinera i 250 grader varm ugn tills osten smält och fått vacker färg, 5-10 minuter.

3
3. Stek skivat fläsk.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top