Du behöver

  • 15 gelatinblad
  • ca 2 kg kokt kungskrabba
  • 1 liter fiskbuljong (fond eller tärning + vatten)
  • 1 tsk flytande saffran eller 1 påse (1/2 g) saffran

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Krabborna köps färdigkokta, oftast frysta. Låt tina. Rensa köttet ur skalen i stora bitar och lägg i liten långpanna. Skalen kan klyvas med kraftig kökskniv.

2

3
Koka upp fiskbuljong med saffran. Ersätt eventuellt

4
1 deciliter av vattnet med vitt vin. Skumma av. Ta kastrullen av plattan och rör ner gelatinet tills det smält. Låt svalna tills buljongen börjar börja bli tjockflytande.

5

6
Klä en terrinform, eller en enliters avlång bakform, med plastfilm. Häll buljongen över krabban så att den drar åt sig. Lyft över bitarna i formen på en gång. Det behövs knappt mer gelé än vad som följer med bitarna när de lyfts upp med hålslev.

7

8
Vik plasten över, lägg på lätt press och ställ i kylskåpet över natten. Skär i skivor med vass tunnbladig kniv.

9
Servera med mangosalsa.