Marinerad ost med serranochips

Du behöver 400 g manchego västerbottensost eller lagrad 0.5 kruka färsk basilika 0.2 st ruccolablad (25 g) 1.5 dl olivolja 5 skiva serranoskinka Gör så...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g manchego
  • västerbottensost eller lagrad
  • 0.5 kruka färsk basilika
  • 0.2 st ruccolablad (25 g)
  • 1.5 dl olivolja
  • 5 skiva serranoskinka

Gör så här

1
Skär osten i snibbar, de måste vara så tjocka att de hänger ihop. Lägg dem på ett fat.

2
Skölj basilika och rucolablad väl, skaka torra i en kökshandduk. Mixa bladen med olivolja. Häll den gröna oljan över osten och låt skivorna marinera över natten.

3
Torka skinkskivorna på plåt med bakplåtspapper mitt i ugnen i 150 grader, gärna varmluft, 15–20 minuter, eller tills skivorna håller fasonen.

4
Varva avrunna ostsnibbar med skinka, garnera med basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top