Du behöver

  • 16 st pilgrimsmussla
  • 1 dl solrosolja
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 st ingefära småbitar färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chili
  • olja till grillning

Mangosalsa:

1 st mango
2 st ananas ringar
1 st avokado
1 st habanero
2 st salladslökar tunnskivade
saft av 1 lime
0.5 dl apelsinjuice
0.5 kruka koriander strimlad
1 tsk strösocker
salt svartpeppar

Gör så här

1
Tina musslorna ifall de köps frysta. Torka med kökspapper.

2
Blanda olja, korianderblad, safter, skivad ingefära, skivad vitlök och och finskuren chili.

3

4
Lägg i musslorna och marinera över natten. Låt droppa av och grilla dem ett ögonblick på varje sida i het, oljepenslad grillpanna. Servera med mangosalsa.

5

6
Mangosalsa: Skär mango, ananas och avokado i pyttesmå tärningar. Kärna ur och fintärna habanerochilin. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Kan göras dagen före och förvaras svalt.