Du behöver
- 5 blad gelatin
- 2 1/2 dl soltorkade tomater
- 5 dl vispgrädde
- 3/4 dl vitvinsvinäger
- 1/2 dl strösocker
- Ostcrostini:
- 8 tunna baguetteskivor
- ca 1 msk olivolja
- 2 dl riven ost
- flingsalt
Gör så här
1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj tomaterna med kokande vatten. Hacka dem i matberedare eller mixer. Lägg dem i grädden i en kastrull och häll på grädde. Koka upp.
2
3
Tillsätt vinäger och socker. Ta kastrullen av värmen och rör ner gelatinbladen tills de löst sig. Sila smeten i portionsformar, cirka 3/4 deciliter per portion. Sätt kallt att stelna.
4
5
Ostcrostini:
6
Droppa olja på baguetteskivorna, strö på ost och några saltflingor.
7
Lägg skivorna på pappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 150 grader 12–15 minuter tills skivorna känns spröda och har fått lite färg. Servera dem till tomatpannacottan.