Tomatpannacotta med ostcrostini

Du behöver 5 blad gelatin 2 1/2 dl soltorkade tomater 5 dl vispgrädde 3/4 dl vitvinsvinäger 1/2 dl strösocker Ostcrostini: 8 tunna baguetteskivor ca 1...


8 portioner

Du behöver

  • 5 blad gelatin
  • 2 1/2 dl soltorkade tomater
  • 5 dl vispgrädde
  • 3/4 dl vitvinsvinäger
  • 1/2 dl strösocker
  • Ostcrostini:
  • 8 tunna baguetteskivor
  • ca 1 msk olivolja
  • 2 dl riven ost
  • flingsalt

Gör så här

1
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Skölj tomaterna med kokande vatten. Hacka dem i matberedare eller mixer. Lägg dem i grädden i en kastrull och häll på grädde. Koka upp.

2

3
Tillsätt vinäger och socker. Ta kastrullen av värmen och rör ner gelatinbladen tills de löst sig. Sila smeten i portionsformar, cirka 3/4 deciliter per portion. Sätt kallt att stelna.

4

5
Ostcrostini:

6
Droppa olja på baguetteskivorna, strö på ost och några saltflingor.

7
Lägg skivorna på pappersklädda plåtar och grädda mitt i ugnen i 150 grader 12–15 minuter tills skivorna känns spröda och har fått lite färg. Servera dem till tomatpannacottan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top