Asiatisk kalkon

Du behöver 300 g kalkonschnitzlar 1 st purjolök 0.5 st röd paprika 1 st ananasringar (220 g) 1 msk olja salt peppar chili ca 2...


4 portioner

Du behöver

  • 300 g kalkonschnitzlar
  • 1 st purjolök
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st ananasringar (220 g)
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar
  • chili ca 2 msk sweet sauce
  • 2 msk japansk soja
  • ananasspad ca 1 dl
  • 1.5 dl vatten
  • 1 msk maizena
  • 0.5 dl jordnötter

Att servera till:

jasminris
jordnötter
soja
sallad

Gör så här

1
1. Skär kalkonköttet i cm-breda strimlor.

2
2. Skölj, ansa och strimla purjolöken och paprikan. Skär ananasen i bitar.

3
3. Bryn köttet i oljan i en traktör- eller stekpanna. Smaksätt med salt och peppar.

4
4. Tillsätt purjo, paprika och ananas och låt alltsammans fräsa med köttet ett par minuter tills löken mjuknar.

5
5. Häll på chili, soja och ananasspad. Blanda vatten och majsstärkelse och häll i redningen under omrörning. Låt alltsammans sjuda under lock någon minut. Lägg i jordnötterna.

6
6. Servera med jasminris, extra jordnötter och soja som var och en kan hälla på. Bjud en blandad sallad vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top