Sherrysill

Du behöver 1 1/2 dl tomatjuice 2 msk ättika 12 % 1 dl strösocker 3 burkar matjesill i bitar, 360 g avrunnen vikt 3 msk...


8 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • 2 msk ättika 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 3 burkar matjesill i bitar, 360 g avrunnen vikt
  • 3 msk torr sherry
  • 2 msk rapsolja
  • 10 svartpepparkorn, krossade
  • 1/2 gul lök, hackad
  • 2 msk hackad dill

Gör så här

Blanda tomatjuice, ättika och socker. Rör om till sockret löst sig. Låt matjesillen rinna av. Vänd ner sill och övriga ingredienser. Låt dra i minst ett dygn, gärna två. Denna suveränt goda sill håller i en dryg vecka om den förvaras i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top