Du behöver
- 1 msk smör eller margarin
- 500 g lammfärs
- 1 tsk kanel
- 1/2 tsk spiskummin
- 1krm kajennpeppar
- 1/2 dl russin
- 2 dl krossade tomater med chili
- 2 finrivna morötter
- 4 pitabröd
- grönsallad
- Myntatopping:
- 2 msk grovriven
- syltad ingefära
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 tsk sambal oelek
- 1 msk hackad färsk mynta
- 1 krm salt
Gör så här
1
1 Hetta upp matfettet i stekpannan, klicka i färsen i stora bitar och bryn dem på båda sidor. Krydda med kanel, spiskummin och kajenn. Tillsätt russin och häll på tomatkross. Sjud 5 minuter under lock. Vänd ner morotsrivet och koka upp igen.
2
2 Sätt ugnen på 250 grader. Stänk pitabröden lätt och ljumma dem ett par minuter på plåt mitt i ugnen.
3
3 Rör ner ingefära i yoghurt. Smaksätt med sambal oelek samt mynta och salt.
4
4 Stoppa pitabröden med grönsallad, fyll med köttröran och klicka på myntatopping