Marockansk pita med myntatopping

Du behöver 1 msk smör eller margarin 500 g lammfärs 1 tsk kanel 1/2 tsk spiskummin 1krm kajennpeppar 1/2 dl russin 2 dl krossade tomater...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g lammfärs
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1krm kajennpeppar
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl krossade tomater med chili
  • 2 finrivna morötter
  • 4 pitabröd
  • grönsallad
  • Myntatopping:
  • 2 msk grovriven
  • syltad ingefära
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1 msk hackad färsk mynta
  • 1 krm salt

Gör så här

1
1 Hetta upp matfettet i stekpannan, klicka i färsen i stora bitar och bryn dem på båda sidor. Krydda med kanel, spiskummin och kajenn. Tillsätt russin och häll på tomatkross. Sjud 5 minuter under lock. Vänd ner morotsrivet och koka upp igen.

2
2 Sätt ugnen på 250 grader. Stänk pitabröden lätt och ljumma dem ett par minuter på plåt mitt i ugnen.

3
3 Rör ner ingefära i yoghurt. Smaksätt med sambal oelek samt mynta och salt.

4
4 Stoppa pitabröden med grönsallad, fyll med köttröran och klicka på myntatopping

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top