Choklad-petit-chouer med glassfyllning

Du behöver 3 dl vatten 100 g smör 90 g (1 1/2 dl) vetemjöl 1/2 dl siktad kakao 3 medelstora ägg Gör så här 1...


8 portioner

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 100 g smör
  • 90 g (1 1/2 dl) vetemjöl
  • 1/2 dl siktad kakao
  • 3 medelstora ägg

Gör så här

1
Lägg bakplåtspapper på en plåt, värm ugnen till 200 grader. Koka upp vattnet i en rymlig kastrull med smöret. Rör i mjöl och kakao. Låt smeten koka under kraftfull omrörning tills den släpper kastrullbottnen. Ta kastrullen från värmen och låt smeten svalna.

2

3
Blanda ett ägg i sänder i smeten, rör om ordentligt ett tag efter varje ägg. Klicka eller spritsa ut smeten till bulliga ovaler på plåtpapperet.

4

5
Grädda i nedre delen av ugnen minst 40 minuter, öppna inte ugnsluckan förrän minst halva tiden gått. Låt svalna på galler. Klipp upp lock på kakorna och fyll dem med glass eller fruktblandad vispgrädde precis före servering.


Kommentar:
Tips!
Kan bakas i förväg, låt stå på galler i rumstemperatur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top