Grönsaker i sötsur sås

Du behöver 1 liten gul lök, skuren i tunna klyftor 3–4 vitlöksklyftor, hackade olja eller smör 1 röd paprika ca 100 g broccoli, skuren i...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 1 liten gul lök, skuren i tunna klyftor
  • 3–4 vitlöksklyftor, hackade
  • olja eller smör
  • 1 röd paprika
  • ca 100 g broccoli, skuren i mindre bitar
  • 100 g färska champinjoner, skurna i mindre bitar
  • 2 tomater, klyftade
  • 2 skivor ananas från burk, skurna i mindre bitar
  • Sås:
  • 3 msk soja
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk ostronsås
  • 3–4 msk strösocker
  • 1–2 msk saft från citron
  • 2–3 msk ananaslag
  • Tillbehör:
  • nudlar eller ris
  • strimlor av citronska

Gör så här

1
1 Blanda ingredienserna till såsen. Fräs löksorterna och tärna och tillsätt sedan paprikan. Blanda ner broccolin och svampen. Låt allt sjuda under lock någon minut.

2
2 Blanda ner tomater, ananas och sås. Låt koka upp. Smaka av.

3
3 Servera med nudlar eller ris.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top