Du behöver
- 2 dl vatten
- 3/4 dl strösocker
- 1/4 dl ättiksprit, 12 %
- 1 burk inläggningssill, 420 g
- Löksås:
- 1 liten röd lök
- 1/2 liten gul lök
- 1/3 av en liten purjolök
- 1 dl crème fraiche
- 1 msk majonnäs
- salt och vitpeppar från kvarn
- 1 msk finskuren gräslök
Gör så här
1
Blanda vatten, socker och ättiksprit så att sockret löser sig.
2
Spola sillfiléerna i kallt vatten. Skär dem i bitar och lägg i ättikslagen. Täck över och ställ kallt i 2 dygn.
3
Finhacka röd och gul lök och finstrimla purjolöken.
4
Blanda crème fraiche och majonnäs, tillsätt den skurna löken och smaka av med salt och peppar. Ta upp sillen ur ättikslagen och blanda med den krämiga löksåsen.
5
Låt gärna sillen stå ytterligare 1 dygn före servering.
Måste göras några dagar i förväg.