Krämig sill med mycket lök

Du behöver 2 dl vatten 3/4 dl strösocker 1/4 dl ättiksprit, 12 % 1 burk inläggningssill, 420 g Löksås: 1 liten röd lök 1/2 liten...


6 portioner

Du behöver

  • 2 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1/4 dl ättiksprit, 12 %
  • 1 burk inläggningssill, 420 g
  • Löksås:
  • 1 liten röd lök
  • 1/2 liten gul lök
  • 1/3 av en liten purjolök
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk majonnäs
  • salt och vitpeppar från kvarn
  • 1 msk finskuren gräslök

Gör så här

1
Blanda vatten, socker och ättiksprit så att sockret löser sig.

2
Spola sillfiléerna i kallt vatten. Skär dem i bitar och lägg i ättikslagen. Täck över och ställ kallt i 2 dygn.

3
Finhacka röd och gul lök och finstrimla purjolöken.

4
Blanda crème fraiche och majonnäs, tillsätt den skurna löken och smaka av med salt och peppar. Ta upp sillen ur ättikslagen och blanda med den krämiga löksåsen.

5
Låt gärna sillen stå ytterligare 1 dygn före servering.


Kommentar:
Måste göras några dagar i förväg.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top