Du behöver
- 6 dl bulgur
- 1 st knippa rädisor
- 10 st körsbärstomater
- 1 pkt sockerärter (100 g)
- 1 st sparris knippa grön
- 1 st citron
- ärtskott till garnering
Gör så här
1
Häll bulgur i 12 deciliter kokande vatten. Låt grynen koka cirka 20 minuter. Låt dem svalna
2
3
Skölj rädisorna väl och skiva dem tunt. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj sockerärterna och snitta dem i breda strimlor lite på snedden.
4
5
Skär bort cirka 1 centimeter av sparrisstjälkarna. Lägg stjälkarna i kokande vatten och koka dem knappt 2 minuter. Låt dem kallna och dela i mindre bitar.
6
7
Blanda salladsingredienserna och lägg upp salladen på ett fat eller i en skål. Pressa över citronsaft och garnera med sköljda ärtskott.